Рогоносецът Кеворк: Тъпа гъско, прощавам ти, върни се!

Рогоносецът Кеворк: Тъпа гъско, прощавам ти, върни се! - E-Burgas.com
  Кеворк-Бозаджия     Къде е граница между лудостта и любовта? На какво е готов един мъж , който обича една жена? Какви унижения може да изтърпи, за да си я върне? Възможна ли е прошката? Всеки има своите отговори на тези въпроси, но историята, която ви разказваме, е напълно реална и вероятно ще промени представите на мнозина. 43-годишният Кеворк Александров дойде сам в редакцията на "Марица”, за да разкаже невероятната си съдба на измамен мъж. Началото беше повече от шокиращо: "Аз съм рогоносец. Моята жена ми изневерява с двама мъже. Но аз пак я обичам и искам да си я върна!”.Кеворк, или Кево Бояджията, както го знаят в "Кършияка”, и съпругата му Цветанка са средностатистическа пловдивска двойка. Женени са от 25 години, имат две големи дъщери. Обитават средно голям апартамент на бул. "Победа”, имат и малък семеен бизнес. Той е работил известно време и като охранител. Единственото, което ги различава от хилядите други семейства, е това, че почти през целия си съвместен живот са работили заедно. "Не сме се разделяли дори за един час”, казва Кеворк и смята, че това е в реда на нещата. Идилията приключва миналия юни, когато Цветанка решава да замине на гурбет в Гърция. Семейството няма дългове, но не е и в цветущо финансово положение. Кеворк е категорично против, но съпругата му си купува билет за автобуса и потегля. "Бях толкова ядосан, че дори не отидох да я изпратя”, признава мъжът. След това обаче започва да звъни по телефона.

Седмица по-късно жена му признава, че още не си е намерила работа и е свършила парите, а той веднага се качва на рейса и тръгва за Атина. Цветана обаче не идва на уговорената среща. По-късно успява да се свърже с нея по мобилния и тя му съобщава, че е започнала работа в някакво село на 250 км от гръцката столица, и го съветва да си тръгне. "Бях готов да остана. Щях да работя без пари където и да е, само да съм близо до нея. Но тя каза, че в момента при тях няма работа. Грижела се за някакви възрастни хора, а активният селскостопански сезон започвал по-късно”, спомня си пловдивчанинът. Потегля обратно сломен и в продължение на 5 дни не спира да плаче. Накрая дори родните му дъщери не издържат и го молят да напусне дома им. Кеворк се мести в дома на родителите си. Преживеният стрес му докарва един микроинсулт, а след това още един.

Той продължава да звъни на Цветана и когато броят на позвъняванията стига до 40 на ден, тя спира да си вдига телефона. След това започва да я атакува с SMS-и. Безуспешно. "Бях сигурен, че ми изневерява”, признава Кеворк. Цветана се прибира през декември, но отказва да приеме съпруга в семейния им дом. "Каза, че не иска да живее с мен и не е длъжна да ми дава никакви обяснения.” Въпреки това обаче той не се отказва и започва да я обсажда с предложения за срещи и кафета. "Молех я да се върна обратно, казах , че няма да ям, няма да харча една стотинка, само да съм с нея и с децата. Заклех се, че няма да държа сметка за това какво се е случвало в Гърция”, признава арменецът.

Обсадата явно дава резултат, защото в крайна сметка през февруари Цветана му позволява да се прибере. Меденият месец обаче бързо приключва. Тя започва работа в частна фирма за изработка на чанти в бившия завод "Устрем” и отношенията между съпрузите отново са на точката на замръзване. "Отдръпна се от мен. Не ми позволяваше да я докосвам, не вдигаше телефона, когато звънеше”, разказва патиланецът. Прави собствено разследване и установява, че причината за "ледената епоха” се нарича Трифон и е на 30 години. Мачо, висок 1,90. "Разбрах, че се познават още от Гърция, където той е работил в някаква ферма.” Ревнивецът започва да следи Цветана, причаква и любовника. Жената напуска работа, но след две седмици започва работа в частна оранжерия в района на институт "Марица”. Бдителният Кеворк обаче изобщо не се примирил. Още в първия работен ден на Цветана той застанал на пост пред портала. Неколкочасовото бдение се увенчало с успех, когато засякъл Трифон, който пристигнал със зелен ситроен. Любовникът обаче го видял и избягал с мръсна газ. Ревнивият съпруг прекарал следващия час скрит зад едно дърво, но и този път успял да засече нахалника. Следващите няколко дни бившият охранител организира пост пред института, за да пази невярната жена. Както се оказва по-късно - без особен успех.

"Надуших, че нещо става, защото тя носеше прекалено много дрехи на работа. Резервни дънки, бельо. Миналия петък сутринта отидох и помолих пазачите да ме пуснат до оранжерията. Вратата беше заключена, но успях да надникна през прозореца. Видях Цветана да се натиска с някакъв мъж. Започнах да викам и да блъскам по вратата. След малко отключиха и тя излезе. После се измъкна и онзи. Цветана му каза: "Шефе, това е мъжът ми”. Той се нахвърли върху мен и ми каза, че нямам никаква работа там. Аз си тръгнах, а отвън какво да видя - малкият баджанак! Пердето ми падна”, разказва Кеворк. Следващият му ход е да отиде до пазара на ул. "Младежка”, където с хъс на овчарско куче открива съпругата на земеделския производител. "Купих си едно кило домати от нея и я разприказвах. Разбрах, че мъжът също е работил в Гърция, и навързах нещата”, разказва той. После хвърля доматите (няма сега да ям на баджанака доматите, я!) и си тръгва. Вкъщи строява децата за другарски съд за неверницата, но така и не успява да издаде присъда. Цветана се прибира и припада в ръцете му. Линейка на Бърза помощ я откарва в Спешния център, където лекарите правят изследвания. Не успяват да открият причината за припадъка, защото показателите са нормални. Преглеждат я невролог, гинеколог и хирург, но без резултат. Кеворк я връща с такси до дома им, но на следващия ден отново я води в болницата. Причината за припадъка става ясна, когато един от лекарите я изпраща на рентген. На снимката откриват петна върху белия дроб и става ясно, че Цветана се е натровила от изпаренията в кожарската фабрика, а след това пестицидите са я довършили. В болницата правят манипулации, а след това я изписват за домашно лечение.

Вкъщи обаче скандалът избухва с нова сила. Намесва се братът на Цветана, който изхвърля ревнивия си зет от дома им. Кеворк търси помощ в полицията, но тъй като се касае за семеен скандал, униформените съветват измамения мъж да се оттегли до няколко дни, за да се успокоят страстите. Междувременно рогоносецът подава и жалба в полиция за заплаха за живота си. Цветана го е предупредила, че ако не я остави на мира, ще свърши или в гроба, или в затвора. Бившият охранител се страхува, че може да стане жертва на някой от любовниците.

Въпреки че Кеворк е ударил дъното на унижението, той е категоричен, че иска да живее с жена си, защото безумно я обича. "И тя не може да повярва, че това е истина. Казах: Тъпа гъско! Аз съм рогоносец и мекотело. Но ще ти простя всичко. Само се върни при мен!”, признава измаменият съпруг. Твърди, че дори е готов да продаде единия си бъбрек, за да не се притеснява тя за пари. "Готов съм да умра за тази жена!”, кълне се Кеворк. /БЛИЦ
Коментари

Още от последните новини