Родители оборудват децата си като тайни агенти с камери и микрофони

Родители оборудват децата си като тайни агенти с камери и микрофони - E-Burgas.com

Родители превръщат децата си в тайни агенти, като ги пращат на градина със скрити камери и микрофони. Според един от най-големите сайтове за шпионска техника, всяка седмица по една майка оборудва детето си с "бръмбари". Цената за пълен комплект излиза около 100 лева.

Обичайно родителите прибягват до крайните мерки, когато имат съмнения, че детето им е малтретирано в забавачката или училище. След като видят записите, често семействата ги пускат като предупреждение в социалните мрежи.

Оборудването може да прави запис на почти целия ден на детето в забавачката. Повечето камери и микрофони са скрити в часовници или медальони, както и в ежедневни вещи на детето като играчки например. Има и такива, които могат да се сложат дискретно във всеки един предмет. Единственото необходимо нещо е да се стигне след това физически до камерата, за да се свали записа. По-скъпите еквиваленти предлагат връзка с телефона на родителя, но проблемът при тези устройства е, че са скъпи и трябва да има постоянна връзка с интернет на мястото, където е монтиран бръмбара.

Суперджаджите могат да бъдат открити на ниски цени както онлайн, така дори и по пазари и тържища.

 

Коментари

Още от последните новини