РИОСВ-Бургас с инспекция на екопроекти

РИОСВ-Бургас с инспекция на екопроекти - E-Burgas.com

Експерти от РИОСВ-Бургас проверяват изпълнението на проекти, получили финансиране в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда – 2016 г.“, в конкурса на тема: „Обичам природата и аз участвам - 2016“.

Двадесет и четири проекти на общини, кметства, училища и детски градини от областите Бургас и Сливен (община Котел) са получили финансиране през 2016 г. От тях 10 са на общини и кметства, 8 на училища и 6 на детски градини. Финансирането е до 10 000 лева за общини и кметства и до 5 000 лева за училища и детски градини.

Срокът за изпълнение на дейностите по проектите за училища и детски градини е 30 октомври, а за общините и кметствата до 30 ноември.

Училища и детски градини участници в кампанията са: ОУ „Елин Пелин“, ОУ „Антон Страшимиров“, гр. Бургас; ОУ „Христо Ботев“, кв. Долно Езерово, гр. Бургас; Център за подкрепа на личностното развитие – Бургас; ОУ „Георги Сава Раковски“ – с. Гълъбец, общ. Поморие; СУ „Георги Сава Раковски“ – гр. Котел, обл. Сливен; ОУ „Св. Св Кирил и Методий“ – с. Кипилово, общ. Котел; СУ „Васил Левски“ – гр. Малко Търново; ДГ „Звездица-Зорница“, ДГ „Пламъче“, ДГ „Моряче“ в община Бургас; ДГ с. Черни връх, община Камено; ДГ „Пролет“ – гр. Айтос, община Айтос; ДГ „Русалка“, гр. Приморско, община Приморско.

Установено е, че са облагородени дворове, засадени са цветя, монтирани са беседки и детски съоръжения за игри на открито, изработени са дипляни и брошури, които са разпространени сред учащите. В някои от училищата е закупена апаратура за презентации и открити уроци.

До настоящия момент са приключили отчетите на проектите в с. Лозенец (община Царево), с. Загорци (община Средец), гр. Приморско (община Приморско) и кв. Лозово, гр. Бургас (община Бургас). При проверките е констатирано, че по проектите е изградена площадка за фитнес на открито, обновени са детски площадки с монтирани люлки, пързалки, пейки и кошчета за отпадъци.

РИОСВ – Бургас ще продължи проверките по изпълнение на проекти на общини и кметства, финансирани от ПУДООС, допълват от местното звено.

Коментари

Още от последните новини