Рибарски кораб "улови" 6-метрово торпедо край Созопол

Рибарски кораб
снимка: ВМС

Рибарски кораб "хвана" учебно торпедо, съобщиха от Военноморските сили. На 1 юни в 14 и 30 часа в Созополски залив рибарски кораб (РК 27) при изваждане на трал качва на кораба 6 метров корозирал метален цилиндър.

Капитанът на рибарския съд е съобщил за "находката" на директора на "Черноморски риболов" Петър Василев. От там подават информация на спешния тел. 112.

След получен факс от областния управител на Варненска област, положителна резолюция на началника на отбраната и заповед на командира на Военноморските сили на 1 юни към 16 часа на място е изпратени капитан І ранг Дарин Попов. Заедно с него е и ръководителя на групата за оказване на помощ при бедствия за разузнаване, обозначаване, извличане, транспортиране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси от Пункт за базиране Бургас капитан ІІІ ранг Красимир Иванов.

След оглед откритият предмет е класифициран като учебно торпедо СЕТ - 40 с учебно-бойна глава без бойна част с нарушена цялост на корпуса. Рибарски кораб (РК 27) откаран в Пункт за базиране Бургас, където учебното торпедо е разтоварено на пирса.

 

Коментари

Още от последните новини