Ревизоро предвиди поне 1000 дела заради забраната за строителство по цялото Черноморие

Ревизоро предвиди поне 1000 дела заради забраната за строителство по цялото Черноморие - E-Burgas.com

Вълна от дела в областите Добрич, Варна и Бургас срещу  забраната за строителство по цялото Черноморие предвиди бившият екоминистър Емил Димитров-Ревизор.

"Поне 1000 дела и поне 3-4 млрд. лева обезщетение всяка година. Предвиждам вълна от дела - това ще са кметове, общините, частна собственост. Добрич, Варна и Бургас да си знаят какво ги чака". заяви той в ефира на БНТ. 

Димитров направи обширен коментар на първите стъпки на  новия ресорен министър Асен Личев.

Загубихме 1 милиард и 200 милиона лева частна инвестиция. Това е най-голямото престъпление, което се случи, заяви Димитров.

"Молех и Мая Манолова, и предишния парламент, и сегашния министър да не се изказват по отношение на вноса и износа на отпадъци в България, защото трупаме непрекъснато огромни камари с боклуци. Те седят на пирамиди, трябва да има завод за изгаряне на боклуци в София, в Северна и Южна България. Имахме чуждестранна инвестиция за 1, 2 млр. лева във Варненско, в Девня хората казаха съжаляваме, неясна политическа среда, другаде ще го правим. Защо трябваше да я губим, сега държавата ще дава парите", коментира Димитров.

Според него се задава проблем с българските отпадъци.

"Боклуците се трупат и добре, че циментовите заводи ги изгарят, ако те спрат ще стане един огромен боклукчарник в България", коментира Димитров.

"Първото, което направиха е заради отпадъците казаха, че ще затворят границите. Държа да кажа, че Черно море, Турция, РС Македония, Сърбия са европейски външни граници. Като ги затвориш, правиш балкански шенген. Това е лош сигнал към инвеститорите", заяви Емил Димитров, бивш министър на околната среда и водите.

Второто голямо постижение е пристанище на Капитан Андреево, на река Марица. Там поставиха условие Гърция и Турция да се разберат Марица да стане плавателна до морето.

"Извинявай за два месеца си министър, ще затвориш двете български пристанища, ама ще откриваш някакво ново на Марица... В момента да кажеш, че Гърция и Турция да се разберат и ще направят Суецки канал от морето до Капитан Андреево?", заяви Димитров.

Коментари

Още от последните новини