Решават частично проблемите с водопровода на ул. "Фердинандова"

Решават частично проблемите с водопровода на ул.

Живеещите и работещите на ул. "Фердинандова" най-накрая ще получат нов водопровод, уверяват от община Бургас. Той обаче ще бъде само участъка между улиците "Тракийска" и "Уилям Гладстоун". 

Миналия месец жителите на комплекс "Възраждане" входираха подписка до Общински съвет - Бургас, в която настояваха да бъдат отделени средства от бюджета за тази година и водпроводът да бъде подменен. Те припомниха, че сегашните тръби са твърде остарели и непрекъснато се налагат спешни ремонти, заради които живущите в съседните блокове остават без вода по няколко пъти в месеца. 

Подписката е получила отговор от зам. кмета по строителство Чанка Коралска, която също е входирала писмо в Общински съвет - Бургас. Тя успокоява гражданите, че старият водопровод ще бъде сменен още тази година. Към настоящия момент от Община Бургас са одобрени техническите инвестиционни проекти и е издадено разрешение за подмяна на водопровода в участъка от ул. "Тракийска" до ул. "Уилям Гладстон". За участъка от ул. "Уилям Гладстон" и бул. "Мария Луиза" инвестиционният проект за подмяна на водопровода е в процес на изготвяне и съгласуване.

Така на практика проблемът с непрестанните авараии на водопровода ще остане в миналото само за половината от живущите на ул. "Фердинандова", докато другите ще трябва да почакат още малко. 

Коментари

Още от последните новини