Републиканските пътища са проходими, 620 машини обработват настилките

Републиканските пътища са проходими, 620 машини обработват настилките - E-Burgas.com

Продължават снеговалежите във вътрешността на страната. Към момента всички републикански пътища са проходими при зимни условия, информират от Агенция “Пътна инфраструктура”. Над 620 машини обработват пътните настилки.

Високопланиските проходи „Петрохан“, „Троянски“, „Шипка“ и Републиката са почистени до асфалт. Отпаднаха ограниченията за движение на всички МПС с вериги през проходите „Пампорово“ и „Превала“, както и за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода „Рожен“ и по път ІІІ-866 Девин – Михалково. Остава ограничено преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода „Превала“.

 Ограничено е движението на МПС над 12 т през проходите „Троянски“, „Петрохан” и „Шипка“, над 10 т през „Вратник” и „Твърдишки”, а над 3,5 т през „Дюлински” и „Пампорово”. Целогодишно са затворени за движение „Златишки“ и „Върбишки“. Без ограничение за всички превозни средства е преминаването през проходите „Ришки”, „Котленски”, „Айтоски”, „Обзорски”, „Печинско”, „Предел”, „Рожен” и Прохода на Републиката.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Коментари

Още от последните новини