Ремонтират най-големия булевард в "Меден рудник" за 1,5 млн. лв.

Ремонтират най-големия булевард в

От община Бургас призовават хората за търпение, тъй като ремонтът ще предизвика тапи на входа на комплекса

Основен ремонт за 1,5 млн. лв. ще претърпи бул. "Захари Стоянов", който е най-голямата пътна артерия в комплекс "Меден рудник". Финансирането за реконструкцията вече е осигурено и включено в Бюджет 2019 на община Бургас, като се очаква ремонтните дейности да започнат съвсем скоро. 

Ще бъде основно обновен участъкът от кръстовището на разклонението за Горно Езерово до светофара за новата ул. "Ал. Г. Коджакафалията". Ще бъдат извършени локални ремонти на пропаданията, пълна подмяна на асфалтовита настилка, а отводняването ще се отремонтира, поясни зам. кметът по строителство, инвестиции и регионално развитие инж. Чанка Коралска. Тя даде за пример ул. "Струга", която претърпя основен ремонт през миналата година и в момента е много по-безопасна за шофьорите и пешеходците. 

От община Бургас обаче предупредиха жителите на "Меден рудник", че ще трябв да се въоръжат с търпение, тъй като по време на ремонтните дейности ще има временна организация на движението, което ще доведе до задръствания на входа на комплекса. 

 

Коментари

Още от последните новини