Ремонтират Дома на Нефтохимика през пролетта, Немската болница наесен

Ремонтират Дома на Нефтохимика през пролетта, Немската болница наесен - E-Burgas.com

Два дългоочаквани ремонта на знакови сгради в Бургас ще бъдат извършени през 2019 година. Това стана ясно по време на общественото обсъждане за Бюджет 2019 снощи. 

Както вече писахме, за Дома на Нефтохимика вече има обявена обществена поръчка за избор на изпълнител. Крайният срок за подаване на документи е 19 февруари. След това трябва да минат тръжните процедури и след като изпълнителят бъде избран, същинската работа може да започне. Очаква се това да бъде през пролетта, прогнозира зам. кметът по образование Йорданка Ананиева. 

Πpoeĸтът щe ce peaлизиpa чpeз ĸoмбиниpaнe нa бeзвъзмeзднa финaнcoвa пoмoщ oт Oпepaтивнa пpoгpaмa „Peгиoни в pacтeж“ и  cpeдcтвa oт бюджeтa нa oбщинa Бypгac. Πpoгнoзнaтa cтoйнocт нa пopъчĸaтa e 6 464 277лв. бeз вĸл. ДДC. 

През тази година се очаква да започне ремонта и на бившата Немската болница (известна още като немското училище), която ще се превърне в библиотека и музей на съвременното изкуство. За този проект обаче още не е осигурени финансиране, но от общината са оптимисти, че това ще стане в най-скоро време. Очаква се до края на месец януари правителството да обяви програмите, по които може да се кандидатства, след което администрацията ще изпрати готов проект за финансиране. За да не се губи време се очаква в близките няколко месеца да бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител и на този ремонт. Ако всичко върви по план и проектът получи финансиране, то ремонтът там може да започне наесен. 

Музеят за Съвременно изкуство, освен експозиционни площи, музейна библиотека, зала за образователни курсове и лекционна зала, ще включва зона с ателиета и работилници за млади автори, зона със симултанна зала, лаборатория и кабинети. В библиотеката ще има детски отдел, читалня, хранилище, каталожна зала и малка зала за игри, информационен център, звукозаписно студио, дигитално студио и копирен център, отдел за заемане на книги за дома за възрастни, каталожна зала, методичен отдел, кинозала, отдел за комплектоване и обработка на фондовете, справочно-библиографски отдел и краезнание. В сградата ще бъде обособена още многофункционалната зала за изложби, концерти и срещи, с прилежаща лятна градина. В проекта се предвижда подземен паркинг

 

Коментари

Още от последните новини