Ремонтират чешмичката, която наводнява площад "Атанас Сиреков"

Ремонтират чешмичката, която наводнява площад

Наесен тя ще бъде свързана с отводнителния канал на фонтана

Чешмичката, която цяло лято наводнява площад "Атанас Сиреков" в градинката пред община Бургас, ще бъде поправена наесен. Това съобщиха от общината след сигнал на e-Burgas.com. 

През последните месеци изтичащата вода образува големи локви, които буквално превърнаха градинката в блато, в следствието на което между плочките започна да расте и трева. Оказа се, че в момента за поддръжката на чешмичката отговаря фирмата "Бургасинвест". Оттам са направили проверка, която е установила, че водата няма къде да се оттича, поради което наводнява цялото околно пространство. Проблемът идва от факта, че чешмичката няма собствен отводнителен канал. 

От фирмата съобщиха, че за да се отстрани трайно проблема в този участък трябва да се прекъсне подаването на вода към чешмичката и да се спре работата й. За целта ще се изчака на летния сезон да приключи и наесен служители на „Бургасинвест“ ще извършат необходимите ремонтни дейности, за да свържат чешмичката към отводнителния канал на фонтана в градинката, за да бъде окончателно решен този проблем.

Коментари

Още от последните новини