Рекордьор! Марк от зоопарка в Бургас стана баща за 11-ти път (снимки)

Рекордьор! Марк от зоопарка в Бургас стана баща за 11-ти път (снимки)  - E-Burgas.com

Осиновената от екипа на e-Burgas.com алпака не спира с любовните си подвизи

В истински многодетен татко се превърна алапаката Марк от Зоопарк Бургас, след като днес му се роди поредна рожба. Така расовият мъжкар може да се похвали, че става баща за 11-ти път, въпреки че все още е млад и жизнен. 

Майка на бебето е ламата Мима, която вече има няколко деца от Марк, въпреки че е почти два пъти по-голяма от него. Разликата във вида и размера обаче не спира влюбената двойка да продължава да се възпроизвежда. Миналата година от връзката им се роди Вая, чието име беше избрано от бургазлии след анкета в сайта ни.

Най-новата рожба на двойката е женска, но вече ходи редом до майка си, която ревниво я пази от любопитните погледи. Собственикът на зоопарка Кръстьо Дъбов обеща, че името й отново ще бъде избрано от бургазлии, а за победителят ще има интересни награди. 

Марк е един от най-старите обитатели на Зоопарк Бургас и любимец на посетелите. Преди няколко години той бе осиновен от екипа на e-Burgas.com, заедно с кенгуруто Снежанка. Плодовитостта на Марк е известна и извън пределите на Бургас, като през годините услугите му са били търсени от други зоопаркове и развъдници в България. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини