Рекордните 48 отбора се състезават в Лозенец на най-мащабния турнир по плажен волейбол

Рекордните 48 отбора се състезават в Лозенец на най-мащабния турнир по плажен волейбол  - E-Burgas.com

За десета поредна година Софийският университет „Св. Климент Охридски“ чрез Департамента по спорт организира най-мащабния за България в последно време Международен турнир по плажен волейбол. Надпреварата на Централния плаж в Лозенец бе открита през уикенда и ще продължи до сряда, 6 септември когато по обяд ще бъдат определени шампионите, съобщава "Спортал". Това лято участват рекорден брой студентски отбори – състезатели от България, Македония, Румъния, Ливан, Дубай и Ангола – 32 мъжки и 16 женски двойки.

По традиция шампионатът се провежда под патронажа на Ректора на Софийския университет – проф. Анастас Герджиков и с любезното съдействие на концесионера на плажа – Сава Чоролеев от компания "Биг стар трейд" и неговите сътрудници, предложили и тази година отлични условия за участници и гости.

„Вече десет години Софийският университет организира този турнир и той вече се превърна в едно от най-класните и масови състезания в България в плажния волейбол. Студентите го чакат с нетърпение и с готовност се включват в подготовката му. Хубавото е, че всяко лято чуждестранните отбори стават все повече, а българските участници са все по-добри,“ заяви при откриването проф. д-р Анжелина Янева – директор в Департамента по спорт към СУ „Св. Климент Охридски“.

Коментари

Още от последните новини