Регионален център-Бургас и професори и студенти от Казахстан обмениха опит в работата с деца със СОП

Регионален център-Бургас и професори и студенти от Казахстан обмениха опит в работата с деца със СОП  - E-Burgas.com

Делегация от професори и завършващи студенти, от Казахския национален университет „Ал Фараби”, Държавния университет в Павлодар, Казахско-турския университет „Демирел” и Алматинския бизнес университет посетиха Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в гр. Бургас. Гостите, заедно с ръководството на Центъра и специални педагози, обмениха идеи и добри практики при работата си с деца със специални образователни потребности, разискваха се въпроси, свързани с новостите на приобщаващото образование в страната ни. Директорът на РЦ-Бургас, г-жа Антоанета Стоянова, представи специалистите, работещи в институцията- ресурсни учители, логопеди, психолози, педагог на зрително- затруднени деца, слухово- речеви рехабилитатори и ерготерапевт.

Гостите от Руската република бяха посрещнати по традиционен за страната ни начин- пита с мед и сол, поднесени от дете със специални нужди, облечено в национална българска носия.

Ръководителят на казахстанската делегация  проф. Майра Кабакова от Кзахския национален университет „Ал Фараби“, изказа специални благодарности на г-жа Антоанета Стоянова за топлото посрещане и полезната информация при работата с деца и ученици със специални нужди, като изрази желание отново да посетят Регионален център и да наблюдават „на живо“ работата на специалистите от Центъра с деца със специални потребности.

Коментари

Още от последните новини