Реформаторите обявяват фотоконкурс: “Снимай Стария Бургас”

Реформаторите обявяват фотоконкурс: “Снимай Стария Бургас” - E-Burgas.com

Създават туристически маршрут с най-красивите стари сгради

 ntr

Реформаторският блок обявява фотоконкурс на тема: “Снимай Стария Бургас”. Конкурсът е част от инициативата на реформаторите за създаване на туристическа карта с местата, които са запазили уникалната атмосфера на Бургас отпреди век. Участниците могат да изпращат своите фотографии на фейсбук страницата www.facebook.com/rbburgas до 19 октомври включително, като посочват своето име и улицата, на която са направили снимката.

“33-те фотографии, запечатали най-красивите къщи в малките централни улички, ще станат част от туристическата карта на Стария Бургас. Целта ни е бургазлии да участват, като съавтори в създаването на маршрут, който ще разкрива архитектурното наследство на града. Те могат да снимат както сградите, така и фрагменти от тях, като арки, врати и други детайли”, обяснява Тошко Иванов, който е втори в листата с кандидати за общински съветници на Реформаторски блок - Бургас. Освен мениджър в туризма, Тошко Иванов е и любител фотограф.

“Част от пасажерите, които пристигат с круизните кораби на Морска гара, заминават на екскурзии до Поморие, Несебър и други градове, но има и много, които решават да останат тук и да се разходят. Маршрутът “Стария Бургас” ще превърне няколкото часа престой във вълнуващо преживяване и ще е най-добрата реклама за града ни”, обяснява Тошко Иванов.

Фотоконкурсът е вдъхновен от инициативата “Знаците на Стария Бургас”, която е залегнала в програмата на Реформаторския блок. Неин идеен автор е художникът Митко Иванов, който също участва в листата на реформаторите.

 “Ще качваме всяка изпратена снимка на фейсбук страницата на Реформаторски блок – Бургас и ще се постараем с помощта на Митко Иванов да представим  историята на всяка от къщите, които участниците са снимали”, каза водачът на листата д-р Георги Митев.

Сред фотографиите със сигурност ще попадне и сградата на улица “Богориди” №34, където се помещава централата на СДС, както и много от сградите, които са дело на  големия архитект Рикардо Тоскани.  

Броят на фотографиите, съответства на бюлетината, с която Реформаторски блок – Бургас се явява на местните избори – 33.

Коментари

Още от последните новини