Рецидивист от Комлука бяга от полицията след тест с дрегер

Рецидивист от Комлука бяга от полицията след тест с дрегер - E-Burgas.com

Криминално проявен мъж предизвика истински екшън, като си спретна гонка с бургаската полиция в квартал "Победа". Случката се разиграла вчера към 8:00 ч. сутринта в района на ул. "Байкал", когато полицаите спрели за проверка л.а. "Форд Транзит", управляван от 40-годишен криминално проявен мъж от Бургас. Заедно с него се возили двама мъже на по 34 и 40 години, които също са криминално проявени. 

Установени е, че автомобилът е без валидна "Гражданска отговорност" за тази година, като водачът не представил контролен талон. Мъжът е тестван с дрегер, като апарата отчел 1,04 промила алкохол. 

Непосредствено след пробата шофьорът побягнал към ул. "Резвай", като направил опит да осуети последващите полицейски действия. Не се подчинил на разпорежданията, като след кратко преследване и предупреждение от страна на служителите, във въздуха е произведен изстрел. Мъжът е задържан на кръстовището на улиците "Резвая" и "Мадара", като при задържането оказал яростна съпротива и неподчинение. Това наложило използването на физическа сила и белезници.

Мъжът е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

Коментари

Още от последните новини