Разследват смъртта на Йоанна, за да стане ясно била ли е напълно обезопасена регатата "Кор Кароли"

Разследват смъртта на Йоанна, за да стане ясно била ли е напълно обезопасена регатата
Снимка facebook

Досъдебно производство ще разясни дали регатата „Кор Кароли“, в която вчера загина Йоанна Атанасова ще даде отговор на въпроса взели ли са всички мерки за обезопоасяване на състезанието организаторите. Това било задължително, когато има инциденти с пострадали, пише „24 часа“.

Все още било трудно да се обясни какво точно се е случило, вероятно времето е повлияло или е станал някакъв инцидент. Направен е оглед, снети са и първоначални показания, но съществените разпити предстоят, тъй като свидетелите на инцидента все още били в шок. Ясно е, че ветроходците, които са били вчера на борда на яхтата „Скорпион”, са били трима.  Според официалното съобщение от организаторите и тримата са паднали зад борда.

За съжаление спасителните действия не са успели да върнат към живота младата жена. Аутопсията на тялото трябваше да бъде извърпена тази сутрин. Христо от дете се занимава с ветроходство, много е опитен, каза Атанас Кобарелов, шеф на УС на Яхтклуб „Черноморец” – Бургас. Той и съпругата му Йоанна не са участвали в регатата като представители на клуба, а яхтата „Скорпион” е тяхна собственост. Тя е от по-малките килови яхти. Обичайно било при този тип яхти екипажът да е 3-членен.

Приятели на Йоанна и Христо ги описват като изключително задружно и сплотено семейство. Двамата имат момиченце на около 10 години. Отскоро имали нов бизнес - направили са къща за гости в странджанско село.

Коментари

Още от последните новини