Разширяват класните стаи в Немската гимназия

Разширяват класните стаи в Немската гимназия  - E-Burgas.com

Обществена поръчка за "Създаване на безопасни и здравословния условия на труд чрез ремонт и обновяване на класни" обяви  НЕГ "Гьоте"-Бургас. 

Поръчката е на стойност  120 752 лв, а крайният срок за подаване на документи е 12 януари.

От началото на тази учебна година Немската вече не дели една и съща сграда с Английската гимназия. Въпреки това класните стаи и са с намалена квадратура, която не отговаря на изискванията на Наредба на физическата среда в училищата. Поради това се налага те да бъдат разширени, като се демонтират преградните стени. Ремонтът включва още шпакловка и грундиране на стени, боядисване на новошпакловани стени с латекс, направа на окачен таван от минераловатни пана, демонтаж и подмяна на стари осветителни тела с ново, лед осветление и доставка и монтаж на ламиниран паркет и нови первази.

Срокът за изпълнение на предвидените строително- ремонтни дейности е по предложение на участника, не повече от 90 календарни дни и трябва да се съобрази с провеждане на учебни занятия в гимназията. Училището може да освобождава поетапно по 2 класни стаи, в които да се извършва ремонта. След тяхното ремонтиране, ще се пристъпи към изпълнение на ремонтните дейности в следващите две стаи.

През тази учебна година в Немска езикова гимназия се обучават 771 ученици в 30 паралелки с профил Чуждоезиков „немски език“.

Коментари

Още от последните новини