Разработват Общия устройствен план на община Поморие

Разработват Общия устройствен план на община Поморие - E-Burgas.com

На среща с проектантския екип, който работи по съставянето на Общия устройствен план (ОУП) на община Поморие, са били обсъдени основните стъпки за извършването на разработката. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Към момента устройствен план на града не съществува, тъй като от 2005 година приемането му е било възпрепятствано многократно, припомнят от Община Поморие.

Предложението за стартиране на ключовата процедура е направено от кмета Иван Алексиев. През годините той неведнъж е насочвал общественото внимание върху проблема и стъпките към решаването му.  През юни 2017 г. Общински съвет – Поморие взе решение да възложи изработването на задание за проект за изменение на ОУП на община Поморие.

Голяма част от необходимата за тази процедура информация беше събрана за по-малко от 5 месеца. Кметовете на населените места от общината предоставиха писмени предложения, очертавайки в тях наболели проблеми и визия за разширение на съответното селище. От своя страна, проектантите в графичен вид презентираха подготвения към момента опорен план на заданието.

„Общият устройствен план е дългосрочен документ, който ще създаде предпоставка за решаването на редица проблеми. От една страна той е превенция срещу неправомерно разпореждане с имоти, а от друга – той създава възможности и ще даде насоки за правилното развитие на всяка една територия в общината. Предстои ни много работа, но се радвам, че към момента работим изключително стегнато и в срок и се надявам на добро взаимодействие с всички институции”, коментира кметът на община Поморие Иван Алексиев.

 

Коментари

Още от последните новини