Разполагате с архивни кадри на "Приморец"? Включете се в конкурсa "Код "Ретро" и спечелете награда!

Разполагате с архивни кадри на

Гранд хотел и СПА "Приморец" е емблематичен за Бургас. Построен е през 1959г. и някога е приютявал силните на деня, наред с моряците, чуждестранните гости на града и празниците на бургазлии. Нека заедно възстановим историята на най-класния черноморски хотел, в снимки! За тази цел, обявяваме фото конкурс "Код "Ретро" - Гранд хотел и СПА "Приморец" през моя обектив", като търсенето ни е за архивни кадри, запечатали облика на хотела от 1960 до 1999г.

Помогнете ни да възстановим частица бургаска история заедно! Изпращайте ни своите снимки на "Приморец", направени през посоченият по-горе период, на адрес [email protected]. Не забравяйте, да посочите и своите имена и актуален телефон за връзка. За да бъде историята, която заедно ще напишем пълнокръвна, молбата ни е снимките да са придружени с разказ, за историята зад снимката - емоция, спомен, преживяване. Ако искате, заповядайте на място с кадрите, с удоволствие ще чуем тяхната и вашата история.

Снимките от времената, когато дигиталната фотография я нямаше, са извор на жива история. Те са запечатали годините, в които всеки кадър беше внимателно обмислен, а селфито не съществуваше. Има нещо изключително красиво в тези фотографии, които днес наричаме "ретро". Те са път към миналото и своеобразна машина на времето. Нека вдъхнем плът на "Приморец", такъв, какъвто беше от 1960 до 1999г, с помощта на вашите снимки.

Събраните кадри ще бъдат селектирани от 4-членно жури, съставено от трима професионални фотографа и представител на Приморец". Ще бъде оформена постоянна експозиция в хотела, която ще разказва историята му. Снимките-първенци, ще получат атрактивни награди.

А ти? Помниш ли "Приморец"? Да, време е да преровим старите кутии с фотографии и да видим, какви съкровища крият. Вие сте!

Коментари

Още от последните новини