Над 30 вида влечуги от цял свят ви очакват на екзотична изложба в центъра на Бургас (Снимки)

Над 30 вида влечуги от цял свят ви очакват на екзотична изложба в центъра на Бургас (Снимки) - E-Burgas.com

Кобри, кротали, пепелянки и варани са малка част от видовете в изложбата на „Александровска“

Ако искате да разнообразите лятото и да освежите любопитството си с нещо различно и вдигащо адреналина, определено трябва да посетите терариума в центъра на Бургас. От вчера изложбата „Влечугите“ отвори врати на „Александровска“ (срещу „Фибанк“), където са показани около 35 вида от най-популярните змии в света, а някои от тях. С някои от тях може да си направите снимки за спомен, а други са твърде опасни и може да видите само през стъклото.

Изложението е организирано от „Змиярникъ“, чиито собственици притежават една от най-големите колекции на змии и други влечуги у нас. Част от тях можете да видите в момента в центъра на Бургас и да получите и изчерпателна информация за всеки вид, който ви интересува.

Най-величественият представител на изложбата е горската кобра, чиито размер е около 3 метра и живее в Африка. Показани са и различни видове пепелянки, гърмящи змии, отровници , анаконда, както и представител на семейство варани.

Една от целите на изложбата, е хората да се запознаят с истинската същност на змиите и да видят, че те не са онези гадни и лоши животни, чиято слава носят. Освен това можете и да подържите някои от най-кротките и неотровни видове, с които със сигурност ще се щракнете за спомен.

Влечугите ще останат на „Александровска“ до края на лятото, като входа е символичен – 3 лв. за възрастни и 2 лв. за ученици. Повече вижте в събитието на изложбата.


 

Галерия
Коментари

Още от последните новини