Разкриха убийството от Долно Езерово: Убиец и жертва участвали заедно във въоръжени грабежи

Разкриха убийството от Долно Езерово: Убиец и жертва участвали заедно във въоръжени грабежи  - E-Burgas.com

Автоматът, с който е бил застрелян Петър, е бил открит снощи на около 350 метра от мястото на убийството

32-годишен мъж от Шумен е задържан за убийството на Петър Валериев от Долно Езерово от 17 ноември. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг в Бургас. 

В брифинга взеха участие Георги Чинев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, г-н Иван Иванов – прокурор при Окръжна прокуратура – Бургас, главен комисар Ивайло Иванов – Главен секретар на МВР и старши комисар Радослав Сотиров – Директор на ОД на МВР-Бургас. 

От думите на Гешев стана ясно, че убиецът и жертвата са се познавали, като заедно са извършил идва въоръжени обира от от 2015 година в Айтос и 2016 година в София, при които са откраднати големи суми пари. Двамата се познават от 10 години, тъй като се занимават в областта на строителството. Те са поддържали изключително конспиративни отношения - не са говорили по телефон, а са общували единствено лично по адреси. И двамата в последните години са живяли в Бургас. 

Задържаният сам е посочил веществените доказателства по убийството. Оръжието автомат е било намерено на 350 метра от мястото на убийството. Преди това водолазен екип е претърсил и езерото Вая. През последните две седмици са били буквално стотици свидетели, сред които негови близки, приятели, обкръжение, заложни къщи, фирми за лизингов кредит и хазартни зали. 

"Не само по филмите, а и в действителност много важна е работата на експертите. Те са сключили огромен труд и искам да им благодаря." заяви Иван Гешев.

"В началото дори нямахме данни кое е убитото лице, което ни постави в трудна позиция, но поетапно успяхме да стигнем до убиеца. Имаме самопризнание на извършителя, много доказателства, показания на свидетели и заключенията на експертизите." заяви наблюдаващият прокурор Иван Иванов.

Към този момент мотивите на престъплението все още се изясняват. 

 

Коментари

Още от последните новини