Разкаяният Ангел Радичев се връща зад решетките

"Съжалявам" бе единственият коментар на хулигана от АМ "Тракия"

31-годишният Ангел Радичев се връща в ареста, реши Окръжен съд - Бургас, като измени последната мярка за неотклонение "домашен арест". Радичев е обвинен за отправени заплахи срещу шофьор на автобус на АМ "Тракия". Действията му станаха публично достояение, след като бяха записани на видео от един от пътниците в автобуса. 

Днес Радичев заяви пред журналисти и съдята по делото, че съжалява за случилото и желае да остане под домашен арест. Според неговия адвокат Събин Дучев клиентът му заслужавал да остане с по-лека мярка, тъй като досега изцяло е съдействал на разследването, като дори се явил в полицията 10 минути, след като бил потърсен по телефона от органите на реда. Дучев припомни, че максималния предвиден срок за обвинението е 5 години, но то няма долна граница и това позволява на клиентът му в бъдещ етап да се споразумее с прокуратурата. 

Прокурор Албена Панчева обаче беше категорична, че мярката на Радичев трябва да бъде изменена и той да се върне в ареста. Според него със своето поведение и личностни характеристики той показал, че не зачита закона и не уважава установения ред. Всичко това било предпоставка той да се укрие или да извърши друго престъпление. 

Бургаският окръжен съд отчита, че Карнобатският районен съд обосновано е приел, че в случая се налага ограничаване правото на придвижване на обвиняемия, но че в  индивидуален план Районния съд на Карнобат е недооценил личностните данни на обвиняемия – регистрирани други хулигански прояви, незачитането на честта и достойнството на хората.

Окръжен съд – Бургас приема, че в случая се касае за особено фрапантно, дръзко хулиганско действие от страна на обвиняемия Радичев, което е започнало преди инцидента и освен ругатни и обиди, е прераснало в заплаха. Според въззивната инстанция всичко това е станало пред погледа на множество хора и грубо е скандализирало обществото. 
 

Коментари

Още от последните новини