Разгорещеният дебат за новата транспортна схема тепърва предстои

Разгорещеният дебат за новата транспортна схема тепърва предстои - E-Burgas.com

Както знаете, предстоящото въвеждане на новата транспортна схема предизвика общестен отзвук. Появиха се доста недоволни в лицето на таксиметровите шофьори, които  питат защо изчезнаха стоянките им и кой реши да ги редуцира. Шофьорите на жълтите коли дори започнаха протести. Те смятат, че от Община Бургас са ги дискриминирали като активни участници в движението. „Разбираме техните проблеми, защото те са част от бизнеса на града. Не са неглижирани. Започнахме разговори с тях.”-каза заместник-кметът Руска Бояджиева. Тя подчерта, че очакват предложения от таксиметровите шофьори къде да бъдат позиционирани стоянките, за да се направят някои корекции.

Оказа се, че ще има промени и в цената на билетите за бургазлии. Предстои увеличение на билетчето за градския автобус, което пък ще доведе до още по-разгорещен дебат. С въвеждането на бързата автобусна линия и новата транспортна схема, пътниците ще използват смарт карти, тоест електронни билети и ще се возят в говорящи рейсове.

„Не бива да се хиперболизира проблема. Дори и този дебат, който върви за аврийните ленти. Разбираме, че има известно вълнение. Но ако се случи авария с автомобил, той може да отбие в бус лентата и няма да бъде санкциониран за това. „-каза още заместник-кметът Руска Бояджиева.

До месец се очаква новата транспортна схема да бъде гласувана на заседание на Общинския съвет.

 

Коментари

Още от последните новини