Райко Стоянов е новият Административен ръководител на Районна прокуратура –Малко Търново

 Райко Стоянов е новият Административен ръководител на Районна прокуратура –Малко Търново  - E-Burgas.com

Прокурор Райко Стоянов е новият Административен ръководител на Районна прокуратура – Малко Търново. Той бе избран днес (07.04.2016г.) на заседание на ВСС. В полза на кандидатурата му гласувахa 24 от членовете, като нямаше нито един против или въздържал се.

         Райко Стоянов е роден  на 15.12.1962г., роден е в гр.Бургас, а юридическото си образование завършва през 1995г. Бургаския Свободен Университет.

         В съдебната система постъпва през 2000г., като прокурор в Районна прокуратура-Бургас. От 2010г. е Административен ръководител на Районна прокуратура –Малко Търново. От 2015г. до сега бе прокурор в същата прокурора.

         В териториалната компетентност на Районна прокуратура – Малко Търново попадат град Малко Търново и още 12 села. В тези населени места живеят около 3000 души.

         В концепцията си за заемането на длъжността, Райко Стоянов е посочил като приоритет борбата с престъпността, свързана с нарушение на държавната ни граница. Стоянов залага на задълбочена съвместна работа с ДАНС. Посочва като проблем липсата на преводачи, които да спомагат дейностите по разследването. Той ще работи и срещу престъпленията с предмет посегателство срещу горското стопанство, като ще заложи на актуализация на депата,  в които се съхранява дървен материал.

 

 

 

 

 

 

Коментари

Още от последните новини