Расте скандалът с преместването на СУ "Йордан Йовков"

Расте скандалът с преместването на СУ

Родители на ученици пишат до всички възможни институции, искат да се сложи край на слуховете

Скандалът, породен от слуховете за преместването на учениците от СУ "Йордан Йовков" в сградата на СУ "Добри Чинтулов", продължава да расте. Припомняме, че въпросния слух тръгна от директорката на "ГПАЕ "Гео Милев"" (Английската гимназия) в Бургас, според която учениците догодина ще се преместят в сградата на СУ "Йордан Йовков". Официално потвърждение за това обаче няма и до ден днешен, въпреки че зам. кметът по образование Йорданка Ананиева призна само, че е възможно сградата, в която се помещават Английската и Немската гимназия, да се окаже непододходяща, ако не отговорят на новя държавен стандарт за учебната среда.

Сега родителите на учениците от СУ "Йордан Йовков" са написали дълго писмо, с което сезират всички възможни институции в България. Те са писали до председателя на НС "Цецка Цачева", министъра на образованието Меглена Кунева, омбудсмана Мая Манолова, областния управител Вълчо Чолаков, депутати, общински както и всички други отговорни инститицуии в Бургас.

Родителите и учителите припомнят, че апетитите към тяхната сграда са още от 2007 година, когато там е трябвало да се настани Спортното училище. Година по-късно Димитър Николов ги успокоил, че ако се справят с бюджета, няма да има проблем за тях и те ще могат да останат в сградата. От тогава до сега училището само се справяло с делигирания бюджет и не било взело нито един лев от общината. 

Подписаните в писмото подозират, че някой съвзем съзнателно иска да закрие училището им. Те питат как така се взимат решения, без да бъде потърсена засегнатата страна 

 

Коментари

Още от последните новини