Радев: Слушам хората, чета плакатите

Радев: Слушам хората, чета плакатите - E-Burgas.com

"Всички виждате, че България се събуди. Аз слушам хората, чета плакатите. Преживяваме някакво пречистване. След години на лъжи и унижения, българите изричат истината открито и с кураж". Това заяви пред журналисти във Велико Търново президентът Румен Радев предаде "Нова".

„Изходът е един - оставка на правителството и на главния прокурор и предсрочни избори. Не одобрявам рокадите! Това е опит за печелене на време. Трябва да имаме управление, чийто приоритет е сигурността на България. Управление, което е прозрачно, което да бъде пример за законност и за запазване на Конституцията, а не да ги показва. Да върши смислени реформи, да модернизира страната и да ни интегрира в Европа, а не да ни отдалечава”, категоричен бе президентът. 
Той отклони въпрос за разпространената от ДАНС информация, че съветникът му Пламен Узунов е поискал достъп до документи с гриф "Строго секретно" месец преди да бъде задържан.

„Не мога да коментирам съобщението на ДАНС. Има си човек, който отговаря за сигурността на информацията на Президенството", заяви държавният глава.

Радев и военният министър Красимир Каракачанов са във Велико Търново, където произвеждат в офицерски чин новия випуск на военното училище.

Коментари

Още от последните новини