Пуснаха убиец на пътя на свобода срещу 5000 лв.

Пуснаха убиец на пътя на свобода срещу 5000 лв.   - E-Burgas.com

Много се изплаших и затова тръгнах да бягам за Англия. Посъветваха ме да напусна страната. Това заяви в пловдивския окръжен съд 24-годишният Стоян Димчев, който уби на 17 април в Първомай жена и се укри. По-късно беше заловен на терминал 2 на летище София, опитвайки да замине за чужбина, за да избегне правосъдието, пише "24 часа".

Съдия Бранимир Василев го пусна на свобода под парична гаранция от 5000 лева. Той заяви на Димчев, че е безмислено да се бяга в страни от Европейския съюз, защото винаги можело да бъде върнат с европейска заповед за арест.

Съдията смята, че няма опасност 24-годишния водач да се укрие и избяга и промени мярката му за неотклонение. Самият Димчев е студент втори курс в пловдивската музикална академия. На 17-и април той блъсна на тротоара с рено меган 43-годишната Елена в първомайския квартал Дебър и избяга. Според адвоката му Красимир Елдъров младежът много се уплашил и му прилошало.

Пловдивската окръжна прокуратура внесе протест срещу решението на съда и наложи забрана на 24-годишния шофьор да напуска страната.

Коментари

Още от последните новини