Провокирайте сетивата си с „Концерт на тъмно”

Провокирайте сетивата си с „Концерт на тъмно”  - E-Burgas.com

Идеята за концерт в напълно затъмнена зала е един различен поглед към основното изразно средство на музиката – звукът. Истинска игра със сетивата очаква всеки, който се осмели да прекрачи прага на познатите си възприятия, за да остави там предразсъдъците си. Датата е 15 ноември, от 18.00 часа, Културен център „Морско казино”, входът е свободен.

Участници и зрители ще бъдат поставени в положението на незрящи, с потъмняваща маска за очи. В такава среда ролите се разменят и повечето участници „загубват” едно от основните си сетива – зрението, и стават по-чувствителни към друго сетиво - слухът, което е основно за възприемането на музикално-поетичното изкуство. По този начин ще се провокират и сетивата, нагласите, предразсъдъците ни спрямо хората със зрителни увреждания.

В концертната програма ще бъдат включени вокални, инструментални и поетични изпълнения на младежи от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас. Специални гости ще бъдат представители от Регионална организация на Съюза на слепите в Бургас.

Проектът „Концерт на тъмно“ е провокиран от участието на учениците в Международен обмен по програмата „Еразъм +“ в гр. Краков, Полша. Концертът представлява контрапункт на съвременната зрелищна визуалност на музикалното изкуство, с акцент върху емоционалното възприятие на музика, подчинено само на едно от нашите сетива.

Коментари

Още от последните новини