Проверяват всички сделки на „Артекс“ за 3-4 години назад

Проверяват всички сделки на „Артекс“ за 3-4 години назад - E-Burgas.com

Изискваме всички документи във връзка с покупко-продажбата на жилища от „Артекс“ за три-четири години назад. Това каза председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев пред "Дарик" в Народното събрание.

Той припомни, че комисията проверява покупките на имоти от Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева.

„Знаете за заместник-министърката на спорта, г-н Цветанов, бившия министър на правосъдието г-жа Цачева и народния представител Вежди Рашидов. Тук идеята е не да претупваме нещата. Ние изискваме въобще всички документи във връзка с покупко-продажбата на жилища от фирма „Артекс“, заяви още Георгиев.

Председателят на КПКОНПИ посочи, че ще се анализира дали има и други лица, които също са купували от „Артекс“. „По този начин ще се направи една всеобхватна проверка, като искаме всички разрешителни, които са издавани. Анализираме всичко, включително и законопроектите, които са внесени и които евентуално биха облагодетелствали фирмата. Искаме да разровим докрай всичко, за да установим въобще кои лица са пазарували от фирмата и на какви цени“, допълни Пламен Георгиев.

Нито съм купувал жилище от „Артекс“, нито познавам някой от фирмата, нямам нищо общо, коментира председателят на КПКОНПИ. „Атаките срещу нас са силни, но това няма да ни попречи да си свършим работата. Явно не е удобно на някого нашата комисия да работи. Ние няма какво да крием от никого от вас“, посочи той.

Коментари

Още от последните новини