Протестиращите в Бургас вдигнаха втора "подпорна стена против мошеници", този път пред РИОСВ

Протестиращите в Бургас вдигнаха втора

"Искаме природа за всички, а не бетонни къщички за птички" скандираха около 20 души пред сградата на екоинспекцията 

Символична втора "подпорна стена" бе издигната днес от протестиращите в Бургас, които настояват за спиране на презастрояването на Черноморието ни. Протестът под надслов "Море без бетон" бе провокиран от скандалния строеж на Алепу, за когото всички отговорни институции твърдят, че е напълно законен и представлява брегоукрепващо съоръжение заради наличното свлачище.

Днес през сградата на РИОСВ-Бургас се събраха около 20 човека, които отново скандираха "Искаме природа, не искаме бетон" и "Искаме природа за всички, а не бетонни къщички за птички". Те отново поискаха строежът на Алепу да бъде съборен и да бъде потърсена отговорност на всички отговорни институции и конкретно на хората, които са сложили подписите си под разрешенията за строеж. Те призоваха бургазлии за по-голяма активност на протестите, както и в социалните мрежи, за да може да се окаже натиск на правителството и институциите. 

Протестиращите също така настояват да се знае, че недоволството им не е само срещу строежа на Алепу, а срещу всички строежи и хотели, които са несъвместими с природата и са в разрез с редица закони. Такива са случаите на Иракли, Синеморец и Корал, както и с много други плажове, на които одавна са построенни хотели. 

 

 

Коментари

Още от последните новини