Промяна в движението и засилени мерки за сигурност по Черноморието по празниците

Промяна в движението и засилени мерки за сигурност по Черноморието по празниците - E-Burgas.com

По време на Великденските празници полицията и КАТ-Варна са предприели всички необходими мерки за сигурност и са обезпечили охраната на храмовете, за да се избегнат инциденти, съобщи главен инспектор Петко Камбуров, началник на сектор "Пътна полиция" във Варна пред БНР.

След 18 часа, районите около храмовете и пиацата пред Катедралата ще бъдат освободени от автомобили, а в 22 часа, в нощта на Възкресение Христово, движението около катедралния храм „Свето успение Богородично“ в морската столица ще бъде пренасочено.Вече е създадена и необходимата организация във връзка с пристигането на близо 40 000 румънски туристи по Северното и Южното Черноморие и са препоръчани три обходни маршрута,за да не се допускат тапи в движението по Аспарухов мост, който е в ремонт Инспектор Петко Камбуров заяви:

Целият транзитен трафик, който е в посока Бургас, Слънчев бряг, Несебър, ще бъде пренасочван по обходни маршрути. От Областно пътно управление въпросният обходен маршрут ще бъде обезпечен с направляващи табели по възловите кръстовище. От страна на Областна управа – Варна и Община Варна са изработени брошури на тези обходни маршрути, които вече са предоставени на граничните пунктове, с цел да бъдат раздавани на румънските туристи, транзитно преминаващи през град Варна. За тези, които ще отседнат в нашите комплекси, е създадена организация да бъдат пропускани, като на територията на Пето районно – Златни пясъци и Дружба допълнително са пренасочени сили от градските полицейски управления, с цел обезпечаване почивката на румънските туристи.

В нощта на Възкресение Христово общината осигурява безплатен транспорт за варненци по три линии до 1.30 след полунощ.

Коментари

Още от последните новини