Промени в Закона за спорта на дневен ред в парламента

Промени в Закона за спорта на дневен ред в парламента - E-Burgas.com

Промени в Закона за физическото възпитание и спорта ще обсъди на първо четене Народното събрание предаде "БНР". Измененията се правят заради привеждане в съответствие със Световния антидопингов кодекс 2021.

Борбата срещу употребата на допинг в спорта е водещ приоритет в държавните политики в световен план, като основният нормативен акт, с който се регулира антидопинговата дейност на международно ниво е Световният антидопингов кодекс.

Целта е всички състезатели да се възползват от едни и същи антидопингови процедури и защити, независимо от спорта, националността или държавата, в която те са тествани, така че всички спортисти да могат да участват в състезания, които са безопасни и справедливи.

Законовите промени, които са на дневен ред, ще дадат възможност за своевременно актуализиране на подзаконовата нормативна уредба, така че тя да влезе в сила от 1 януари 2021 г.

Депутатите ще разширят и кръга на лицата, които могат да осъществяват представителство пред патентното ведомство във връзка със закрила на обектите на индустриалната собственост, като се създава възможност адвокати и адвокатски съдружници, вписани в съответните адвокатски колегии, да осъществяват представителство, без да е необходимо да се вписват в регистъра на представителите по индустриална собственост. 

Коментари

Още от последните новини