Пролетта се връща в понеделник

Пролетта се връща в понеделник - E-Burgas.com

Зимата най-накрая ще отстъпи мястото си на пролетта от следващата седмица. След хладните и предимно облачни почивни дни - 26 и 27 март, от понеделник бавно ще започне да се затопля, уверява Дарик. 

В събота - 26 март - над страната ще има разкъсана облачност. Минималните температури на много места ще бъдат отрицателни до минус 3 градуса. Дневните температури ще бъдат до 13 градуса, като най-хладно ще бъде в София, Смолян, Варна и Разград - около 9 градуса.

В неделния ден - 27 март - максималните температури слабо ще се понижат, като се очаква да превали дъжд, повече като количество над източната половина от страната.

От понеделник - 28 март, ще започне затопляне. Над страната ще има разкъсана облачност. Минималните температури ще останат ниски - на места, като в Смолянско, например, може да паднат и до минус 7 градуса. За сметка на това дневните температури ще започнат да се повишават, като се очаква в първия ден от седмицата да бъдат между 12 и 15 градуса.

Във вторник - 29 март, над страната ще бъде предимно слънчево. Минималните температури ще се вдигнат с няколко градуса и ще бъдат между 2 и 5 градуса. Максималните също ще се вдигнат и ще бъдат между 15 и 19 градуса.

В сряда - 30 март, времето ще бъде без съществена промяна, отново предимно слънчево с дневни температури до 19 -20 градуса.

 

Коментари

Още от последните новини