Прокурор Таня Шулева: Не знам да е имало някога по-явно доказателство за палеж у нас (Видео)

Прокурор Таня Шулева: Не знам да е имало някога по-явно доказателство за палеж у нас (Видео) - E-Burgas.com

Третият обвинен с 22 присъди Данаил Стефанов: Приключих вече с тези хора, махнах се от тук, защото знам как стават нещата

Прокурор Таня Шулева, която представлява държавното обвинение срещу третия обвинен за палежа над дома на фоторепортера Борислав Пенков – Данаил Стефанов, заяви че това е най-успешно разкрития палеж у нас. Като безпосрно доказателство тя обяви връзката на обувка, чрез която е запалена гумата, от която възникнал пожарът пред входната врата на журналиста.

„Биологичният материал намерен на връзката е от настоящият обвиняем Стефанов. Считам, че това е основно доказателство за извършителството. Отделно тези неща кореспондират с показанията на анонимните и явните свидетели, снимков материал и експертизи. За първи е налице толкова явно доказателство чрез генетичен материал да съвпада на конкретно лице при палеж“, сподели прокурор Шулева.

Днес бе гледана мярката на Данаил Стефанов, който е трети с повдигнато обвинение след Петър Биберов и Румен Янакиев. Той е 33-годишен, осъждан 22 пъти, основно за кражби. В съда днес той обясни, че живее в София с жена си и 4-годишното им дете, работи като охранител на частни лица. Стефанов бе категоричен, че няма нищо общо с палежа. „Пристигнах си в Бургас и няма и два дни и ме арестуваха. Не знам как са стъанали тези неща, аз вече няма  нищо общо с тези хора, махнах се от тук, защото знам как стават нещата в Бургас“, сподели пред съдията обвиняемият.

Той се помоли за домашен арест, тъй като нямало кой да гледа детето му, защото жена му учила задочно. Районен съд–Бургас, обаче определи да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража". Определението на съда може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд – Бургас, на 08.11.2018 г., 14.00 часа.

Видео
Коментари

Още от последните новини