Прокуратурата: Знаехме, че Митьо Очите ще напусне страната, но не искахме да издаваме акцията

Прокуратурата: Знаехме, че Митьо Очите ще напусне страната, но не искахме да издаваме акцията  - E-Burgas.com

Задържани са 19 души, Димитър Желязков ще бъде обявен за международно издирване 

Имахме информация, че Димитър Желязков ще напусне страната, но предпочетохме да проваляме акцията по разбиване на групата му, тъй като тя бе подготвена няколко месеца. Това заяви заместник главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг пред журналисти в Бургас.

"Колегите имаха информация, че той ще напусне страната в един период от време, но предпочетоха да проведат действията, както бяха планирани. Това, което те направиха днес и ще се прави в следващите три дни е въпрос на много сложна организация, която включва десетки и стотици хора. Така предпочетоха да не отлагат планираната повече от преди месец акция, защото имаше риск от изтичане на информация. Поздравявам всички колеги, които работиха, защото досега нямаше такива данни. Всички лица бяха задържани с изключение на Димитър Желязков" заяви заяви заместник главният прокурор. 

До края на днешния ден бъде поискана международна заповед за арест на Митьо Очите, стана ясно още от изказването му. До момента са задържани 19 души, като по-късно ще стане ясно на колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения. Това зависи от събраните доказателства, които в момента се събират на терен. Подозренията са предимно свързани с причиняване на рекет, разпространение на наркотици, телесни повредни и имуществени щети като палежи на автомобили и недвижима собственост. Групата е действала предимно на територията на Южното Черноморие, но се е ползвала с влияние и в страната. 

"Надяваме се в най-кратък срок това дело да влезе в съда и там да се прецени кои лица колко са виновни и дали са виновни." допълни Иван Гешев. 

 

Коментари

Още от последните новини