Прокуратурата в Бургас ще приема жалби от граждани, но по нов ред

Прокуратурата в Бургас ще приема жалби от граждани, но по нов ред - E-Burgas.com

Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Бургас съобщават, че приемането на жалби и съдебни книжа от граждани няма да бъде спиран, но ще се осъществява по нов ред

Мярката е взета след наложения ограничен достъп на граждани до Съдебната палата в Бургас

Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура –Бургас съобщават, че приемането на жалби и съдебни книжа от граждани няма да бъде спиран, но ще преминава по нов ред. Мярката е взета след наложения ограничен пропускателен режим до Съдебната палата в Бургас.

Всеки гражданин, желаещ да подаде жалба или да входира съдебни книжа ще продължи да има възможността да го направи лично. За целта гражданите ще трябва да отидат до централния вход на Съдебната палата (ако ще входират книжа в Окръжна и Районна прокуратура – Бургас) и до входа на Апелативен съд и прокуратура (ако ще входират  книжа в Апелативна прокуратура – Бургас). Там е необходимо да съобщят на служител от съдебната охрана, че желаят да подадат жалба или друг документ до съответната прокуратура. Служителят ще насочва гражданите към обособените регистратури на прокуратурите, където ще бъдат приемани жалби и съдебни книжа. Те се намират пред входовете на Апелативна,

Окръжна и Районна прокуратура – Бургас. Важно е да се знае, че съдебната охрана ще допуска единствено жалбоподатели без техни придружители, изключения ще бъдат правени само за граждани със специални потребности.

Припомняме, че съществува възможност да бъдат подавани жалби по електронен път, чрез електронната поща на Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Бургас, а адресите могат да бъдат намерени на интернет сайта на съответната прокуратура. Уверяваме гражданите, че деловодната работа в трите прокуратури продължава безпроблемно и книжата им ще бъдат обработвани своевременно. 
Приемният ден за граждани от Административните ръководители е отменен на национално ниво. Допускане на външни лица, които не работят в системата на прокуратурата, но имат служебна работа с прокурори и служители, ще става след разрешение от съответния административен ръководител.

Съобщаваме, че представителите на медиите ще продължат да получават информация по дела от обществен интерес  по обичайния начин – чрез пресцентъра на прокуратурата или от говорителите на Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Бургас. Интервюта с прокурори ще бъдат организирани както до сега - след предварителна договорка с пресцентъра. Подчертаваме, че прокуратурата не е компетентна по осигуряване на достъп на журналисти, оператори или фоторепортери, желаещи да заснемат обвиняеми или подсъдими лица преди или по време на съдебни заседания.

Мерките ще бъдат прилагани до отмяната им от административните ръководители на трите прокуратури.  

Призоваваме гражданите и представителите на медиите към разбиране!
 

Коментари

Още от последните новини