Прокуратурата разследва случая с бургаската треньорка по художествена гимнастика

Прокуратурата разследва случая с бургаската треньорка по художествена гимнастика - E-Burgas.com

Районната прокуратура в Бургас се самосезира и назначи проверка заради инцидента с треньорката по художествена гимнастика Елена Симеонова, която бе заснета да се държи агресивно с една от състезателките си по време на тренировка.

Скандалните кадри бяха направени ден преди старта на Държавното първенство за ансамбли, което се проведе в морския град.

Назначената проверка трябва да приключи до края на месеца, след което прокуратурата ще постанови дали да бъде възбудено наказателно производство, или случаят ще остане при социалните, съобщи БНТ.

"След самосезирането сме уведомени от социалните служби, че е проведен координационен механизъм, който е задължителен, когато социалните служби преценят, че се касае за дете в риск.

За този координационен механизъм сме уведомени и материалите от проведения такъв с участието на социални служби, педагози полиция и инспектор по детска педагогическа стая, ще бъдат изпратени и присъединени към проверката, която вече е възложена от прокуратурата", каза Прокурор Христо Колев - говорител на Районна прокуратура - Бургас.

Коментари

Още от последните новини