Прокуратурата: Изнасилване в Слънчев бряг има, търси се извършителя

Прокуратурата: Изнасилване в Слънчев бряг има, търси се извършителя  - E-Burgas.com

В Слънчев бряг все пак има извършено изнасилване на малолетно момиче. Това става ясно от съобщение на Окръжна прокуратура Бургас, която пое ръководство на разследването по досъдебно производство за извършеното престъпление. 

Припомняме, че информацията бе разпространена от в. "Телеграф", а по-късно бе опровергана от пресцентъра на Южния плаж в Слънчев бряг. В крайна сметка се оказа, че случаят е реален. 

Досъдебното производство е срещу неизвестен извършител, който е изнасилил момиче, което не е било навършило 14 години. Престъплението е извършено на 26.07 около 02;00 часа. в района на дискотека "Какао бийч". За това тежко умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 10г. до 20г.

По делото са налице доказателства затова, че пострадалата е била принудена към това със сила. До настоящия момент са разпитани пострадалата и други свидетели, чиито показания е преценено от разследващите, че имат отношение по случая. Иззет е ДНК материал за изследване, като е назначена и експертиза в тази насока. Извършен е подробен оглед на местопрестъплението, назначена и изготвена е и съдебно-медицинска експертиза.

По досъдебното производство предстои анализ на събраните доказателства, като при налични такива предстои незабавно повдигане на обвинения срещу виновното лице. 
За започналото наказателно производство е уведомена Апелативна прокуратура Бургас.
 

Коментари