Прокуратурата иска постоянен арест за спипаните с подкуп служители на ИАРА

Прокуратурата иска постоянен арест за спипаните с подкуп служители на ИАРА - E-Burgas.com

Двамата поискали по 1000 лв. от бракониери, за да не ги глобят

Окръжна прокуратура – Бургас внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо две длъжностни  лица от ИАРА – Бургас. Те са обвинени в искане и приемане на подкуп от две лица, за да не бъдат санкционирани те по време на неправомерен риболов 

Двамата служители са Х.З. (специалист по „Рибарство и контрол в отдел „Рибарство и контрол – Черно море“ към ИАРА Бургас) и В.А. (старши инспектор в отдел „Рибарство и контрол – Черно море“ към ИАРА Бургас).

Те са обвинени за това, че посредством злоупотреба със служебното си положение, чрез изнудване, поискали и приели подкуп – сумата от 2000 лева (по 1000 лева за всеки от тях), за да не извършат действие по служба – да не осъществяват контролните си функции спрямо две лица, при осъществяване от същите на неправомерен риболов. Престъплението е извършено на 10.03.2020 г. в град Поморие. 

Престъпното деяние е извършено от длъжностни лица и в съучастие по между им, като съизвършители. Предстои  Окръжен съд – Бургас да насрочи заседанието, което ще бъде проведено днес.
 

Коментари

Още от последните новини