Професионално жури ще определи носителите на наградите от конкурса за илюстрации по стихове на Христо Фотев

Професионално жури ще определи носителите на наградите от конкурса за илюстрации по стихове на Христо Фотев - E-Burgas.com

Професионално жури ще определи носителите на наградите от конкурса за илюстрации по стихове на Христо Фотев. До 26 май 2020 г. журито с представители от Дружество на художниците - Бургас, БХГ "Петко Задгорски", НХА - филиал Бургас, Сдружение "Бургаска писателска общност" и Община Бургас ще заседава и определи кои автори ще станат носителите на наградите от конкурса.

Ще бъдат оценявани само тези творби, които са постъпили в Община Бургас в предварително обявените срокове. Предвижда се да бъдат присъдени по три индивидуални награди в двете категории.

Съставът на журито включва художниците Петър Пецин и Георги Динев, проф. Виктор Паунов - преподавател в Национална художествена академия, Росен Друмев - председател на сдружение "Бургаска писателска общност" и Петър Парушев - началник на отдел "Култура" в Община Бургас.

В конкурса свои творби изпратиха ученици от VIII до XII клас и студенти. Поради извънредната ситуация в страната и невъзможността илюстрациите да бъдат представени в изложба, Община Бургас реши да публикува творбите на сайта и фейсбук страницата си. Потребителите в социалната мрежа определиха своите фаворити и в двете категории. Както обявихме през месец април, ще бъдат присъдени две допълнителни награди на авторите в двете категории, събрали най-много харесвания в онлайн гласуването, където участваха всички подадени картини.

Носителите на наградите ще бъдат обявени на сайта и във фейсбук страницата на Община Бургас, а на по-късен етап ще бъде обявена и датата на която ще се състои награждаването на отличените автори.

Коментари

Още от последните новини