Проф. Костадин Ангелов: Надяваме се през април ваксините срещу Covid-19 да бъдат тук

Проф. Костадин Ангелов: Надяваме се през април ваксините срещу Covid-19 да бъдат тук - E-Burgas.com

В Министерски съвет днес се провежда редовния седмичен брифинг във връзка с разпространението на COVID-19 у нас.

В него участват министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, директорът на Столичната РЗИ д-р Илонка Маева и болнични директори.

В последните два дни броят на регистрираните случаи нарасна драстично с над 8000 положителни проби. Така общо потвърдените случаи на коронавирус в страната до момента достигнаха 64 591, от тях активни са 41 178. В момента хоспитализирани в болнични заведения са 3191 пациенти, от които 239 са в интензивни отделения.

Днес пристига още количество Рендисивир - 1500 флакона, следващото количество ще пристигне през следващата седмица - 4300 флакона.

"Нека всички български граждани, които имат симптоми на болестта или лежат в болница, да не гледат на лекарството Рендисивир като на панацея. Винаги лекарят преценява ползата и риска от прилагането на всеки един медикамент. Съществуват и други препарати с противовирусни характеристики" заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Той заяви още, че се надява през април ваксините срещу коронавирус да бъдат в България и всеки, който желае да може да си я постави. 

 

 

Коментари

Още от последните новини