Проф. Кантарджиев: Заради един малък процент българи скоро ще има увеличение на случаите

Проф. Кантарджиев: Заради един малък процент българи скоро ще има увеличение на случаите  - E-Burgas.com

В момента се изкачваме и ще достигнем пика в следващите няколко дни. Нашата страна до този момент стои много добре и причините са няколко, каза проф. Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести, Национален оперативен щаб.

Според Проф. Кантарджиев причините за малкото случаи на коронавирус у нас са "политическото решение" за взимане на мерките, както и ежедневните срещи на Националния шаб в МС.

"Виждаме какво се прави в съседните страни и мога да ви кажа, че мерките, които взехме, не бяха крути, но бяха навреме взети."

Той припомни, че в България не бе въведен нито полицейски час, нито забрана за излизане от домовете, както в някои европейски стрнаици. 

По думите му ако има увеличение на случаите на коронавирус у нас, това ще е защото хората са предприели пътувания към провинцията.

"Нашите притеснения бяха, че ако хората тръгнат да се събират покрай празниците и ще стане опасно. За съжаление един малък процент от българите направи така, че намери начин да напусне София и да празнува семейно. " заяви той и допълни, че резултатите от това ще станат ясни до седмица-две. 

Анкета
Коментари

Още от последните новини