Проект в Карнобат ще преобрази стара сграда в модерна млечна кухня

Проект в Карнобат ще преобрази  стара сграда в модерна млечна кухня - E-Burgas.com

Стара и неизползваема сграда в централната част на Карнобат ще бъде напълно преобразена по програма „Красива България“ , за да приюти детска „млечна кухня“.

Новата придобивка ще осигурява храна за деца на възраст от 10 месеца до 3 години, които се отглеждат в домашна среда, а не в ясли или детски градини.

След реновирането  масивната двуетажна постройка ще разполага с всички необходими помещения за съхраняване и подготовка на продукти.

На първия етаж ще бъде разположена топлата кухня с изискваните от наредбите помещения за измиване и  стерилизиране на съдовете, ще бъде обособено и място за издаване на храна.

На втория етаж ще бъдат обособени офиси на млечната кухня и помещения за нуждите на  общинската администрация.

В рамките на проекта се предвижда да бъдат изпълнени поредица от мерки за енергийна ефективност на сградата, в това число топлинно изолиране на външни стени и покрив, подмяна на съществуващата външна дограма с нова, с петкамерен PVC профил и двоен стъклопакет.

Обновяването на сградата включва изграждане на напълно  нов покрив, ще се възстановят дефектни  участъци от носещата  конструкция и ако проектантите установят такава необходимост, ще се  укрепят отделни конструктивни елементи.

Изцяло ще бъде преустроено вътрешното пространство, съобразно новата функция на сградата.

Детската млечна кухня се финансира изцяло от общинския бюджет.

Работещата до момента  стара „млечна кухня“ беше разположена в постройка, в която общината и частни лица са съсобственици, което направи невъзможно ремонтирането е.

Ето защо кметът Георги Димитров, общинска администрация и общинският съвет  потърсиха алтернативно решение и такова беше намерено в обновяването на сграда, общинска собственост, разположена на ул. "Алекси Нейчев" №17

Коментари

Още от последните новини