Пристанище Бургас с участие в престижно круизно изложение във Форт Лодърдейл

Пристанище Бургас с участие в престижно круизно изложение във Форт Лодърдейл - E-Burgas.com

Представители на „Пристанище Бургас” ЕАД участваха в международното круизно изложение „Seatrade Cruise Globul 2016”. Събитието се проведе в периода 14-17 март в новопостроения конгресен център на пристанище Евърглейдс, Форт Лодърдейл, САЩ. В изложението участваха председателят на съвета на директорите Иван Капитанов, зам. председателя на Съвета на директорите Георги Тодоров, изпълнителният директор Диян Димов и ръководителят на звено „Маркетинг” Стойчо Димов. Като основни акценти на изложението бяха изведени темите за подобряване свързванността на участниците в глобалната круизна индустрия и създаването на информационни мрежи между пасажерските терминали и круизните оператори.

Представителният щанд на Асоциацията MedCruise, пълноправен член на която е порт Бургас, създаде отлични условия на бургаската делегация за провеждането на редица важни срещи и дискусии. Добрата новина за „Пристанище Бургас” дойде от круизната компания MSC Cruises, която конкретизира своите дългосрочни намерения за посещения в регион Черно море. От този круизен сезон се променя разписанието на средиземноморската им дестинацията, като се канцелират посещения в турските пристанища, в т.ч. и Истанбул, и ще се осъществява 40-часов морски преход от порт Пирея директно до Морска гара Бургас.

Положително протече първата работна среща с президента Кери Анастасиадис и менаджъра по пристанищните въпроси Мариус Полидориу от круизната компания Celestyal Cruises Ltd. Активният диалог между кметовете на двата морски града - на  Бургас Димитър Николов и на Александропулис Евангелиос Ламбакис вече дава своите резултати. Договорено е предстоящо посещение на ръководителите на компанията в Бургас, по време на което да бъдат обсъдени морско-техническите и финансовите параметри на круизната свързаност между Александрополис и Бургас, като допълнение към утвърдената дестинация Гръцки острови.

Сложната обстановка в регион Мраморно и Черно море постави пред изпитание маркетинговите стратегии на повечето круизни компании в началото на сезона. Голяма част от предварително обявените за 2016 година посещения в турските пристанища бяха отменени, а за 2017 и 2018 година дестинациите все още са в процес на обсъждане. Това дава силен шанс на порт Бургас да бъде актуален и надежден партньор в морския круизен бранд, нещо което нееднократно беше доказано през последните години. Потенциалните партньори заявили това по време на работните срещи са: Royal Caribbean Cruises Ltd чрез първия вицепрезидентът на компанията Джон Терсек, Azamara Cruises Ltd. с директор круизни дестинации Майкъл Паулус, круизна агенция CF&S AS, планираща посещенията на корабите на Viking Cruises Ltd., Inflot Worldwide, обслужваща годишно над 500 круизни кораба.

„Активното ни участие и представяне на форума „Seatrade Cruise Globul 2016”, подсили убеждението ни, че независимо от сложната обстановка в региона на Черно море, сътрудничеството с круизните компании продължава да се развива и дава възможност да се обсъждат нови варианти на маршрути за развитие на круизните посещения в Бургас и в Черно море. Като доказателство, че черноморския регион продължава да стои в дългосрочните планове на круизния бизнес е и планираната в края юни 2016 г. 48-ма Генерална асамблея на MedCruise в изложбения център на порт Одеса, Украйна. Президентът на Асоциацията и генерален директор на порт Дубровник Кристиян Павич отбеляза, че знаково са планирали провеждането на асамбея и в Бургас през септември 2020 година. От асоциацията са убедени, че бургаското пристанище ще създаде отлични условия за провеждането на събитието в планирания за изграждане експо център”, заяви след завръщането си изп. директор на бургаското пристанище Диян Димов.

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини