Приморско отново е домакин на „Национален офроуд събор Приморско’2019“

Приморско отново е домакин на „Национален офроуд събор Приморско’2019“ - E-Burgas.com
снимка: occ.bg

За дванадесети път Приморско е домакин на Национален офроуд събор, който ще се проведе от 2 до 8 септември.  Организатори са Община Приморско и Авто-мото клуб 4×4.  Програмата на събитието включва и практична, освен забавна част.

След официалното откриване, което ще  бъде  на 2 септември от 20 часа на Перла, е предвидена нощна разходка за желаещите да се запознаят с местността.

На 3 септември от 11 часа на плажа състезателите ще участват в надпревари, които изключват мощни машини, но изискват демонстриране на състезателен дух и воля за победа.

В 17 часа стартира състезанието„Майстори на волана-спаси водата", в което претендентите ще имат предизвикателната задача да минат през сложно трасе със закачен за колата съд с вода, като целта е да финишират с възможно най-малко разливане на водата. Паралелно със състезанието ще се  провежда открит урок по водолазни техники, а от 19.30 часа ще започне надпреварата за най-малките състезатели в детския офроуд.

В сряда, 4 септември, сложността на предвидените игри нараства неимоверно, защото в 17 часа ще бъде даден стартът на „Карибски пирати" . Състезанието е изключително сложно, тъй като шофьорът ще е със завързани очи и ще разчита на правилната преценка на навигатор. За да затруднят още повече състезателите, организаторите са преценили, че само едно свободно око е достатъчно за финиширане. Програмата продължава с втора част на детските надпревари и отборно теглене на джип.

На 5 септември ще бъде Дамското рали, в което през последните години участничките показват завидни умения зад волана.

На  6 септември от 9.30 часа на летището ще се даде старт на състезание тип  Трофи „Jurassic park". Състезателите ще минат през местността Джавала, с. Писменово и обратно.

На 7 септември от 10 часа, освен джипове, в надпреварите влизат и АТВ и мотори. Те ще могат да се включат в траялната игра, която ще се проведе в местността Курията.

През всички дни на офроуд събора за желаещите има предвидени практични занимания и открити уроци – по радио-комуникации, първа долекарска помощ, водолазни техники и практики.

Коментари

Още от последните новини