Приморско отбелязва Деня на българския спорт с поредица от инициативи

Приморско отбелязва Деня на българския спорт с поредица от инициативи - E-Burgas.com

Приморско ще отбележи Деня на българския спорт – 17 май с поредица от спортни мероприятия. Демонстрации, масов крос и среща със спортистите са част от инициативите на морската община.

Спортният празник ще започне в 14 часа пред сградата на общината, където каратистите от СК „Аригато“ ще направят демонстрация на бойни техники.

В 14. 30 часа ще бъде даден старта на традиционния масов крос. Любителите на спорта, без ограничение във възрастта, ще се съберат пред сградата на общината, за да демонстрират бързина и издръжливост в състезанието. Стартът ще бъде даден пред сградата на общината, а състезателите ще преминат приблизително 2000 м. по предварително определения маршрут- през Морската градина,  по ул.Черно море, през ул. „Васил Левски”, ул. „Ропотамо”, ул. „Албатрос”, като финалната права е на ул. „Трети март”.

Всеки от участниците в кроса ще получи тениска и грамота за участие, а за най-бързите Общината е подготвила специални награди.

От 17.30 часа в заседателната зала на общината е предвидена среща с бивши и настоящи спортни деятели. Ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с развитието на спорта, най-изявилите се спортисти през 2016 г. ще бъдат наградени от общината.

 

Коментари

Още от последните новини