Приморско обяви богагата програма за Освобождението

Приморско обяви богагата програма за Освобождението  - E-Burgas.com

С богата празнична програма Община Приморско ще чества националния празник 3 март. 142-та годишнина от Освобождението на България ще бъде акцент на подготвените празнични прояви, сред които рецитали, презентация, концерти  и др.

Честването ще започне още от 27 февруари от 13:30 часа с представяне на есета за Освобождението на България, изготвени от петокласниците  в СУ „Никола Вапцаров“ – Приморско. Техните есета, придружени от тематична презентация, ще бъдат огласени в Историческия музей в Приморско.

На 1 март от 18 ч. в читалището  в град Китен ще започне празничен концерт с участието на детски и дамски танцови състави, Битова група към НЧ „Свобода“- Китен  и  ДФФ „Урдовиза“. Децата на Китен са подготвили празничен тематичен рецитал .

Също на първи март ще отбележат празника и в село Ясна поляна. Програмата предвижда рецитал и концерт на Дамската битова група в селото.

Любители на спорта ще се съберат на 2 март в училището в Приморско, където ще премерят сили в турнири по тенис на маса и волейбол.

Празничният 3 март в Приморско ще започне с благодарствен молебен в памет на героите, отдали живота си за свободата на България. Той ще бъде отслужен от  9:30 часа в църквата „Св. св. Кирил и Методий”. В Историческия музей в града, който ще бъде отворен  от 8 до 17 часа, през целия ден ще бъде прожектирана тематична презентация. Желаещите да разгледат експозицията ще могат да го направят с вход свободен.

В 11 часа на площада в Приморско децата от СУ „Никола Вапцаров“ ще изнесат празнична програма.  Фолклорен ансамбъл Приморско с ръководител Христо Йорданов ще подхрани с концерта си духа на великия ден.

В памет на загиналите за свободата на България венци и цветя ще бъдат положени от кмета на община Приморско д-р Димитър Германов, общински съвет Приморско, жители и гости на града.

От 13 часа ще започне честването на празника в град Китен, където Кметство Китен и Танцов клуб “Атлиман”  ще се присъединят  към Световната Инициатива „ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“.  Програмата ще продължи с рецитал и празничен концерт на ДФФ „Урдовиза“ с художествен ръководител  Златка Ставрева, Детски танцов състав – гр. Китен с художествен ръководител  Дора Барева и децата от ЦДГ“Пролет“.

Освобождението на България ще бъде отбелязано във всички населени места на общината с концертни програми и полагане на венци и цветя за почит на падналите за свободата.

Коментари

Още от последните новини