Приключи предпроектното проучване за ремонта на "Демокрация"

Приключи предпроектното проучване за ремонта на

Разработва се апликационният формуляр за кандидатстване по оперативната програма

 Изграждане на бърз автобусен коридор по бул. "Демокрация" и бул. "Стефан Стамболов" и въвеждане на интегрирана система за управление на трафика е един от двата основни компонента по фаза 2 на проекта "Интегриран градски транспорт". Другият е изграждане на буферен паркинг, обвързан с трасето на Бързата автобусна линия и интегрирана система за управление на паркирането. Това заяви зам.-кметът с ресор "Европейски политики и околна среда" Руска Бояджиева в интервю за списание "Градът"

"И за двата компонента вече приключиха предпроектните проучвания и се разработва апликационният формуляр за кандидатстване по оперативната програма. В резултат на актуализация на транспортния модел, емпирични данни, качествен и експертен анализ бяха определени и основните трасета, по които да се развива новият бърз транспортен коридор. Трябва да се отбележи, че благодарение на вече въведените системи за управление на обществения транспорт в реално време, оценката и решението за предпочитания интерес бяха формулирани на база реално потребление и търсене на транспортната услуга и интензивност на пътникопотоците." казва Руска Боаджиева пред списанието. 

Припомняме, че на "Демокрация" трябва да се обособи лента за автобусите, която да стане част от схемата за Интегриран градски транспорт в Бургас. 

Коментари

Още от последните новини