Приключи отборното училищно първенство по фехтовка, вижте победителите (Снимки)

Приключи отборното училищно първенство по фехтовка, вижте победителите (Снимки) - E-Burgas.com

На 16.04 събота от 10:00 часа в спортна зала Никола Станчев в гр.Бургас Фехтовален клуб „Корсар” организира и проведе поредното по рода си за регион Бургас отборно училищно първенство по фехтовка (ОУПФ). В него взеха участие отбори от училищата в Бургас, Несебър, Поморие и Стара Загора.

Първият кръг на състезанието беше групова фаза. Там 10-те отбора се изправиха помежду си по схемата „всеки срещу всеки”, за да определят местата си за влизане във финала, който се проведе на елиминационен принцип. След много интересни и изпълнени с емоции срещи на финалната пътеката се изправиха отборите  на СОУ ”Св.св.Кирил и Методий” – Бургас и техните съперници от ОУ „Антон Страшимиров“ също от Бургас, за да решат кое училище ще влезе в историята като третото спечелило преходната купа ”Млади Мускетари”.

Във финалният двубой отборите дадоха всичко от себе си за да могат да занесат трофея в своята витрина и той да остане там до следващото издание на първенството. След 20 на 1 7 точки носител на купата стана  отборът на СОУ ”Св.св.Кирил и Методий” – Бургас в състав Георги Златаров, Кристина Миланова и Никола Миланов, втори е отборът на   СОУ ”Антон Страшимиров”- Бургас в състав Аня Кирова и Михаела Николова.

Ето и крайното класиране:

1.     СОУ“Св.св. Кирил и Методий“ – Бургас

-       Георги Златаров

-       Кристина Миланова

-       Никола Миланов

2.     ОУ“Антон Страшимиров“ – Бургас

-       Аня Кирова

-       Михаела Николова

3.     СОУ“Св.св. Кирил и Методий“ – Бургас

-       Александър Янев

-       Калоян Стоев

-       Йосиф Караджиян

4.     ОУ“Васил Априлов“ – Бургас

-       Виктор Китенов

-       Александър Костадинов

5.     СОУ“Любен Каравелов“ – Несебър

-       Божидара Константинова

-       Теодор Дунебабин

6.     СОУ“Иван Вазов“ – Поморие

-       Габриела Захаринова

-       Кристалин Железчев

-       Арсений Заякин

7.     СОУ“Железник“ – Стара Загора

-       Жулиан Колев

-       Тони Маланов

Малко по-късно през деня се проведе и първото по рода си Гимназиално отборно първенство по фехтовка. В него взеха участие два отбора, отбора на ПМГ "Акад. Никола Обрешков" – Бургас в състав: Кристиян Стоянов, Мария Симеонова и Йоана Митева и отбора на Гимназия с преподаване на немски език "Гьоте" Бургас в състав: Антония Сарафова и Петър Иванов

След оспорвана битка купата и титлата първи шампион в Гимназиално отборно първенство по фехтовка взе отбора на Гимназия с преподаване на немски език "Гьоте" Бургас.

На същата дата от 11:00 часа се проведе още едно събитие на същото място – дипломиране на новите малки фехтувачи от регион Бургас. Раздадени бяха Свидетелства за успешно завършване на първи етап от обучението на децата трениращи фехтовка и представили се добре пред изпитващата комисия. На изпита присъстваха младите фехтувачи на възраст от 4г. до 15г и техните родители. Те смело показаха своите умения и заслужено получиха своите дипломи от официалните гости присъстващи на събитието.

От ФК „Корсар“ искрено благодарят на хората, които вложиха от сърцето си енергията необходима за организирането и допринасянето на емоции за всички деца и родители: Радостин Станчев – треньор; Веселин Добрев – треньор; Кирил Захаринов – треньор; Гергана Христова; Състезанието се проведе със съдействието на община Бургас, Фехтовална академия „Васил Етрополски“ и фехтовален клуб „Корсар“.

Галерия
Коментари

Още от последните новини