През юли и август: Изследвания за анемия, панкреас и щитовидна жлеза в лаборатория „ЛИНА”

През юли и август: Изследвания за анемия, панкреас и щитовидна жлеза в лаборатория „ЛИНА” - E-Burgas.com

Лабораторията обръща акцент и към изследването за Хепатит B и Хепатит C

През летните месеци юли и август медицинска лаборатория „ЛИНА” организира четири профилактични кампании с изследвания на преференциални цени.

„Този път обръщаме акцент  към диагностиката на анемии, изследването на Хепатит B и Хепатит C, както и туморния  маркер на панкреаса  и дебелото  черво.  Отново не пропускаме  хормона TSH, понеже голяма  част  от пациентите страдат от заболявания на щитовидната жлеза”, обясняват от „ЛИНА”.

В диагностиката на анемии са включени пълна кръвна картина, Витамин B12, фолиева киселина, желязо и желязосвързващ капацитет. До края на август тя е на цена от  26лв. вместо 52лв.

Специално заради летния период „ЛИНА” насочва фокуса и върху хепатитните маркери - Хепатит Б и Хепатит  C, чието предаване става както по полов, така и по кръвен път. Пациентите на лабораторията могат да се изследват за двата вида хепатит на намалена цена от 14лв. вместо 27лв.

Третата кампания е за скринг на рака на панкреаса и дебелото черво. Затова туморният маркер CА 19-9 е на цена 9лв. вместо 17лв. CA 19-9 се използва при диференцалната диагностика и мониториране лечението на пациенти с карцином на панкреаса, дебелото черво и жлъчните пътища. Повишени стойности на CA 19-9 се откриват и при много доброкачествени и възпалителни заболявания на храносмилателния тракт и черния дроб както и при кистозна фиброза, затова е препоръчително резултатът от изследването  да бъде  консултиран с лекар.   

Изследването на TSH също е на преференциална цена. То ще се извършва за 6лв. вместо 12лв. Таксата манипулация към всички изследвания е 2лв. Препоръчително е те да се правят  сутрин, на гладно.

Профилактичните кампании важат за всички самостоятелни лаборатории на „ЛИНА” (извън болнични заведения) в областите Бургас и Варна. От лабораторията напомнят на пациентите, че наскоро откриха свой филиал и в кв. Аспарухово  на ул. „Средец” N6, който работи и в събота от 08:00ч. до 12:00ч.

Коментари

Още от последните новини